Ferlin Plastic Automation in Dedemsvaart: Parel in de Dutch TechZone

Plezier in het werken staat hoog in het vaandel bij het bedrijf Ferlin in Dedemsvaart. En om dat plezier te waarborgen, heeft Ferlin een personeelsbeleid waar dat personeelslid centraal staat. “Dat betekent dat wij als bedrijf soms keuzes maken, die economisch niet ideaal zijn, maar wel het plezier in het werken verhogen”, aldus Ernst van Holten, general manager bij Ferlin.

Ferlin is specialist in het ontwikkelen en vervaardigen van machines binnen de kunststofverwerkende industrie, voornamelijk in Europa, maar ook in Azië en Zuid-Amerika. Van silo tot intrek levert het bedrijf slimme oplossingen voor blaasvorm, extrusie en spuitgiet installaties. Dat plezier voor het bedrijf belangrijk is, zowel bij het personeel als de klant, is ook te lezen op de website van het bedrijf: “Wij ontwikkelen en produceren onze machines in Nederland waarmee wij altijd de kwaliteit en service die onze klant gewend is van Ferlin kunnen garanderen. Hiermee geloven wij dat wij plezier en continuïteit kunnen bieden in het productieproces van onze klant.”

Bewustwording bij werknemers

Om plezier in het werk te houden, staan de 18 medewerkers van Ferlin niet aan een lopende band om machines per onderdeel te monteren, maar maakt iedere werknemer zijn of haar eigen machine. “Voor hun gevoel is het dan ook echt hun machine”, vertelt Van Holten. Daarnaast hebben de medewerkers een verbreding van taken gekregen. Zo worden taken, die normaal gesproken hoger in de organisatie worden uitgevoerd, ook bij de medewerkers neergelegd. Een voorbeeld hiervan is dat een administratief medewerker een taak van personeelszaken op zich neemt als er een nieuwe medewerker binnen het bedrijf start. Of dat de inkoopfacturen ook door de besteller worden afgehandeld. Volgens Van Holten zorgt dit ook voor bewustwording bij de werknemers. “Het is goed dat medewerkers helpen meedenken in de groei van een bedrijf zonder dat ze er direct beter van worden”. Daartegenover organiseert de directie van Ferlin diverse uitjes voor de werknemers, zoals een bezoek aan een klant, zodat ze zien waar de producten terecht komen, maar ook een jaarlijkse hackathondag, waar gezamenlijk een probleem wordt opgelost. Winst staat bij Ferlin niet bovenaan het lijstje. “Plezier in het werk is minstens zo belangrijk:, vertelt Van Holten, die ook bekent dat er natuurlijk wel resultaten moeten worden behaald. “Maar werk is meer dan werk alleen”.

Daarnaast neemt Ferlin ook de tijd om naar de klanten te luisteren. “Een groot deel van onze ontwikkelstrategie komt voort uit feedback van onze klanten”, vertelt Van Holten. “Het is goed om naar de klant te luisteren en ook de markt te verkennen.” Het ontwikkelen van het product gebeurt in Dedemsvaart, waarna de onderdelen elders worden gemaakt. Van Holten: “Wij proberen zoveel mogelijk met lokale bedrijven te werken”. De assemblage vindt vervolgens weer in Dedemsvaart plaats. “Hierdoor hebben wij weinig personele inzet nodig voor een hoge output”, vertelt de manager van Ferlin. Bij het Dedemsvaartse bedrijf worden op jaarbasis zo’n 400 tot 500 machines verkocht.

Terug naar overzicht