Oproep geopend voor projecten circulariteit en kritieke grondstoffen

ChemistryNL stelt ruim € 500.000 beschikbaar voor projecten die innovaties op het gebied van circulariteit van gebruiks- en/of consumptiegoederen realiseren. Tegelijkertijd wordt een oproep geopend voor projecten op het gebied van kritieke grondstoffen. Ook voor deze oproep is ruim € 500.000 gereserveerd. Projecten kunnen uiterlijk 23 januari 2025 worden ingediend.

ChemistryNL wil middels deze twee oproepen innovaties rondom circulariteit en kritieke grondstoffen stimuleren en roept specifiek jonge onderzoekers en het MKB op om aanvragen in te dienen.

Circulariteit van gebruiks- en/of consumptiegoederen
Bij deze oproep draait het om projecten die innovaties op het gebied van circulariteit realiseren door middel van onderzoek binnen het chemisch en/of biobased werkveld. De projecten moeten bijdragen aan maatschappelijke relevante uitdagingen. De beoogede oplossingen staan bij voorkeur hoger dan recycling op de R-ladder. De call is specifiek gericht op circulariteit van gebruiks- en consumptiegoederen. Hierbij kan gedacht worden aan circulariteit van consumptiegoederen zoals kleding, tassen, wegwerkbekers, elektronica of medische disposals. Projecten die zich specifiek richten op circulariteit van verpakkingsmaterialen zijn uitgesloten in deze oproep.

Kritieke grondstoffen
Deze oproep staat open voor projecten die bijdragen aan de beschikbaarheid van kritieke grondstoffen voor Nederland. De innovaties kunnen zich richten op het recyclen en hergebruik van kritieke grondstoffen in producten, het verlengen van de levensduur van producten of de ontwikkeling van alternatieven waarbij minder kritieke grondstoffen nodig zijn voor een product of proces.

Meer informatie

 

Jouw nieuws ook delen? Klik hier