English content

Dutch TechZone naar Ierland voor Inspiratie, netwerken en verbinden

De program board van Dutch TechZone heeft eind januari een bezoek gebracht aan zowel Dublin als Belfast. Ontmoeting met de plaatsvervangende ambassadeur Nora Dessing. Zij vertelde ons over de cultuur, economie en (maak)industrie in Ierland. Daarnaast hebben we een aantal bedrijven bezocht die op het vlak van circulaire economie een stevige steen bijdragen aan de lokale economie. Bij bedrijven als Andor Technology en Exact Group in Noord Ierland hebben we kunnen zien hoe innovatie vorm krijgt en hoe ook de bedrijven daar de zoektocht hebben naar hoe goed personeel langdurig aan je te koppelen. Het bezoek aan Invest Northern Ireland liet goed zien dat gezamenlijk investeren in de lokale economie van belang is én dat samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers een must is om klaar te zijn voor de toekomst.

Tijdens het bezoek aan Novelplast, lid van het programma Circuléire, kregen we een rondleiding van CEO Neil Skeffington en namen we deel aan presentaties en gingen we in gesprek met andere Circuléire leden die zowel het proces als de effecten van hun door Circuléire gefinancierde projecten belichtten.

Het waren inspirerende en leerzame dagen. Kansen voor samenwerking gaan we verder verkennen, want op bijvoorbeeld de circulaire economie hebben we allemaal nog stappen te zetten en kunnen we van elkaar leren.

In de zijlijn van het programma kennis gemaakt met Dublin en Belfast.

Meer weten over wat Dutch TechZone doet? Ga naar Over Ons 

Jouw nieuws ook delen? Klik hier