English content

Regionale lobby voor Nedersaksenlijn bij gemeente Coevorden

Vandaag was Gemeente Coevorden trotse gastheer van een bestuurlijke bijeenkomst in het kader van de regionale lobby voor de Nedersaksenlijn. In aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur & Waterstaat) waren bijna 50 burgemeesters, wethouders en gedeputeerden uit de Duits-Nederlandse grensregio aanwezig om stil te staan bij de ontwikkeling van deze spoorverbinding en het belang voor de regio.

De staatssecretaris werd door burgemeester Renze Bergsma en wethouder Jeroen Huizing ontvangen bij het station, waar ze werd bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het stationsgebied en de nieuwbouw van De Nieuwe Veste. Ook hier werd het belang van de spoorverbinding, waarmee Coevorden tot een internationaal spoorknooppunt wordt, benadrukt. Na afloop bezocht Vivianne Heijnen het gemeentehuis, waar ze mee werd genomen in de actuele ontwikkelingen rondom de Nedersaksenlijn.

De staatssecretaris had lovende woorden voor haar ontvangst in Coevorden en de energie die er rond de Nedersaksenlijn hangt. Middels het gemeenschappelijke fotomoment hebben we als regio het belang van de Nedersaksenlijn laten zien.

Voor meer informatie kijk op de LinkedIn van Gemeente Coevorden hier.

Jouw nieuws ook delen? Klik hier