English content

SIEC

Ons Solar Innovation & Experience Center, kortweg SIEC, is een bovenregionaal opleidings-, onderzoek- en experimenteercentrum gericht op technieken voor de opwek van hernieuwbare (zonne-)energie, energieopslag en de productie het gebruik van warmte, waterstof en circulaire materialen. SIEC is een ontmoetingsplek voor bedrijfsleven, onderwijs en overheden en bedoeld om met innovatiekracht  nieuwe perspectieven en werkgelegenheid voor de regio te creëren.

Het fieldlab van SIEC meet ruim 5000 vierkante meter en is ingericht voor zowel het praktijktesten als het tonen van innovatieve materialen en technieken. In overleg met de gebruikers van ons fieldlab kunnen vrijwel alle noodzakelijke randvoorwaarden en voorzieningen op maat worden georganiseerd en aangelegd. De opstellingen waarin TNO momenteel een nieuw type zonnepaneel test zijn daar een sprekend voorbeeld van!

Onze futuristische ontvangstruimte biedt werkruimte voor onderzoekers, lesruimte om studenten op verschillende niveaus les te geven en vergaderruimte voor iedereen die daarvoor een ultra duurzame en inspirerende omgeving zoekt. Het gebouw is daarvoor speciaal ontwikkeld door Bouwgroep Emmen en is van bouwperiode tot en met gebruik een letterlijke praktijktest voor diverse, nieuw ontwikkelde innovatieve biobased bouwmaterialen.

Wilt u ook gebruik maken van onze voorzieningen? Wij nodigen u van harte uit om de mogelijkheden samen met ons te verkennen. Via siec@ondernemendemmen.nl komen wij graag met u in contact!