English content

Bedrijvensociëteit A37: Bezoek van een delegatie uit Noord-Ierland

In het kader van het 30-jarige jubileum van Bedrijvensociëteit A37 hebben zij in 2023 een bezoek gebracht aan Noord-Ierland. Deze conferentiereis heeft het fundament versterkt waar de Bedrijvensociëteit A37 voor staat: economische ontwikkeling en verbinding voor onze prachtige regio in Noord-Nederland.

En nu verwelkomen ze van 12 t/m 15 mei een delegatie uit Noord-Ierland, te weten: Roger Wilson, Margaret Tinsley en Cllr. Kevin Savage van Armagh City, Banbridge and Craigavon Borough Council.

Er is een boeiend programma samengesteld met onder andere bedrijfsbezoeken (PEC Zwolle United, Vepa the furniture factory Hoogeveen), culturele uitstapjes (Giethoorn, Schouwburg Ogterop Meppel en Drents Museum) en diverse netwerkmomenten. Waarbij een zo gevarieerd mogelijke groep leden bij de delegatie aansluit.

Op maandag 13 mei jl. was de Noord-Ierse delegatie te gast bij reguliere bijeenkomst van Bedrijvensociëteit A37 in De Havixhorst.
Met een bijdrage van de Noord-Ierse delegatie, Bedrijvensociëteit A37 voorzitter Martin Schoonheim, burgemeester Richard Korteland en ondernemer Thecla Bodewes.

De culturele en zakelijke relaties tussen Nederland en Noord-Ierland zijn divers en actief, met een sterke focus op muziek, ondernemerschap, en het bouwen van sociale en economische banden. Zakelijke samenwerkingen stimuleren economische groei, terwijl educatieve en onderzoeksinitiatieven leiden tot innovatieve ontwikkelingen. Culturele evenementen en handelsakkoorden versterken de onderlinge verbondenheid.

En muzikale uitwisselingen bevorderen de culturele dialoog. In het kader daarvan heeft ter afsluiting van de avond Leon Moorman, ‘de Koning van de D-pop’ en rijzende ster, een optreden gegeven. Leon won in 2019 het Drents Liedjesfestival met “Knooin” en is in 2024 bekender geworden door zijn Nedersaksisch lied “Hier in ’t Oosten”, een Drentse bewerking van Beyoncé’s “Texas Hold’Em”.

Dit bericht is geschreven door Bedrijvensociëteit A37. Meer weten over dit initiatief? Klik hier!

Jouw nieuws ook delen? Klik hier