English content

De Makelij: Een Broeinest van Creativiteit en Duurzaamheid

In het centrum van Dutch TechZone, een gebied gekenmerkt door innovatie en technologische vooruitgang, bevindt zich De Makelij. Dit circulair ambachtscentrum heeft recentelijk een verhuizing naar een ruimer pand ondergaan, waardoor nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan voor de realisatie van hun missie.

Gina Wielink, bestuurslid van De Makelij en lid van de program board Dutch TechZone, beschrijft de visie en plannen van de organisatie. “We streven ernaar niet alleen gebruikte producten nieuw leven in te blazen, maar ook gemeenschappen en talenten te stimuleren,” legt Gina uit. “De verhuizing naar een grotere locatie heeft de kans gegeven ons verder te ontwikkelingen en meer mensen te betrekken bij onze doelstellingen.”

De uitbreiding van De Makelij biedt diverse mogelijkheden, variërend van textielwerkplaatsen tot houtbewerking en meubelmakerij, alsook het beheer van sociale media/marktplaatsen en het organiseren van milieuvriendelijke initiatieven. De organisatie is op zoek naar zowel vakmensen als creatieveling die bereid zijn initiatief te tonen en nieuwe ideeën te omarmen.

“We zijn op zoek naar mensen met passie en gedrevenheid, mensen die waarde zien in hergebruik en duurzaamheid,” zegt Gina. “Het draait niet alleen om het redden van spullen van de vuilnisbelt, maar ook om het bevorderen van bewust consumeren en gemeenschapsbetrokkenheid.”

Gina en het team hebben verschillende middelen ingezet om mensen aan te trekken die zich bij hun missie willen aansluiten, waaronder het benaderen van de lokale krant en het mobiliseren van hun persoonlijke netwerken. Nu richten ze hun aandacht op een bredere gemeenschap, in de hoop individuen aan te trekken die niet alleen vaardigheden bezitten, maar ook nieuwe perspectieven en innovatieve ideeën kunnen bieden.

“Ons doel is om een dynamische hub van creativiteit en duurzaamheid te creëren, waar mensen kunnen leren, creëren en delen,” zegt Gina. “We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken en onze krachten te bundelen, we echte verandering kunnen bewerkstelligen, niet alleen binnen onze lokale gemeenschap, maar ook daarbuiten.”

De Makelij nodigt personen met een passie voor ambachtelijk vakmanschap, een interesse in duurzaamheid en een verlangen om deel uit te maken van een bredere beweging uit om contact op te nemen. Of het nu gaat om ervaren vakmensen, kunstenaars, sociale media-experts, milieuactivisten of tuinders, er is een plaats voor diverse achtergronden en interesses binnen deze gemeenschap.

Individuen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de beweging van hergebruik, creativiteit en gemeenschapszin worden aangemoedigd om contact op te nemen met De Makelij. Samen kunnen zij bijdragen aan het creëren van een betere toekomst voor iedereen.

Meer weten over of in contact komen met De Makelij? Klik hier!

Jouw nieuws ook delen? Klik hier