English content

Expositie winnende werkstukken project ‘Van Gogh voor iedereen!’

Dit weekend was er een prachtige tentoonstelling geopend: ‘Van Gogh voor Iedereen!’. Studenten van verschillende technasia in Drenthe zijn de uitdaging aangegaan om schilderijen toegankelijk te maken voor blinden of slechtzienden.

Samen met Stichting Technasium en het Van Gogh Huis Drenthe zijn er prototypen gemaakt van drie Drentse schilderijen van Van Gogh, zodat deze op andere manieren dan het zicht kunnen worden ervaren.

De drie winnende kunstwerken zijn deze hele maand te zien en te ervaren in het Van Gogh Huis Drenthe. Henk Lukken, projectleider voor Stichting Technasium, heeft het enthousiasme van de studenten uit de eerste hand meegemaakt, samen met Heily Stoel-Snater (Voorzitter van Van Gogh Huis Drenthe) en Henriette Herbschleb (Directeur van Dutch TechZone). Hun creativiteit, samen met waardevolle inzichten van experts, heeft dit project echt tot een succes gemaakt.

In juni 2023 heeft een panel van juryleden de winnende projecten geselecteerd van het Hondsrugcollege in Emmen, de Nieuwe Veste in Coevorden en de Nieuwe Veste in Hardenberg. Deze projecten werden beschouwd als de meest kansrijke voor verdere ontwikkeling tot praktische kunstobjecten.

Ondanks initiële vertragingen vanwege renovaties in het Van Gogh Huis Drenthe, zijn we verheugd om eindelijk deze opmerkelijke creaties te onthullen. Op vrijdagmiddag heeft Dewi Leal, de wethouder voor kunst en cultuur van de gemeente Emmen, samen met een van de makers de tentoonstelling geopend.

Dit project illustreert de fusie van technologie en kunst met een sociaal betekenisvolle missie, die studenten inspireert en educatief verrijkt. Het bevordert niet alleen samenwerking en innovatie, maar betrekt ook actief de jeugd bij kunst, cultuur en inclusiviteit.

Mis de kans niet om de werken van de studenten zelf te ervaren! De tentoonstelling loopt tot en met 31 mei 2024 in het Van Gogh Huis Drenthe.

Bezoek het Van Gogh Huis dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Meer weten over de samenwerkende partners? Klik hieronder!

Technasium
Van Gogh Huis Drenthe

 

          

Jouw nieuws ook delen? Klik hier