English content

Koninklijk bezoek aan de Dutch TechZone

Op Koningsdag, een dag doorgaans gevuld met traditie en festiviteiten, kreeg de Dutch TechZone een vorstelijk tintje met het bezoek van Zijne Majesteit de Koning en zijn familie. Het hoogtepunt van de dag was de ontmoeting op het circulaire plastic innovatieplein in Emmen, waar de koninklijke familie werd ondergedompeld in een wereld van duurzame vooruitgang en innovatie.

Het circulaire plastic innovatieplein, gehuld in een zee van kleurrijke bloemen en met een knipoog naar de kracht van recycling, was een ware blikvanger. Het plein, omgetoverd tot een prachtige bloementuin, was niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van inspiratie voor duurzame verandering. Een gigantische gieter, vervaardigd uit gerecyclede plastic flesjes, stroomde over van symboliek, terwijl een vijver van granulaat korrels en meer dan duizend 3D-geprinte bloemen van circulaire plastics de aandacht trokken van de koninklijke gasten en bezoekers.

Het bezoek van de Koning onderstreept de positieve impact die Dutch TechZone heeft op het gebied van circulaire plastics, niet alleen in Nederland maar ook in Europa. De Dutch TechZone, toont een vastberadenheid om nieuwe wegen in te slaan op het gebied van plasticgebruik. Terwijl plastics een integraal onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, erkennen we ook de keerzijde ervan. Daarom wordt alles in het werk gesteld om te voorkomen dat nieuw plastic uit aardolie wordt geproduceerd, en in plaats daarvan te focussen op het langer gebruiken, hergebruiken en vervaardigen van plastics uit natuurlijke materialen.

Het bezoek van de Koning markeert niet alleen een viering van innovatie, maar ook een bevestiging van Dutch TechZone’s toewijding aan duurzame vooruitgang. Het circulaire plastic innovatieplein, met al zijn pracht en symboliek, is slechts een voorbeeld van de vele initiatieven die de regio omarmt in haar streven naar een plasticpositieve toekomst.

Voor meer informatie over het circulaire plastic innovatieplein, klik op deze link!  www.plasticpositivity.nl.

Jouw nieuws ook delen? Klik hier