English content

Industrial vision skillslab goed bezocht door Dutch TechZone Professionals

EMMEN– Op donderdag 9 februari opende Stevens Engineering de deuren van het Industrial vision skillslab. Binnen de technische branche weet iedereen dat de wereld van techniek continu in beweging is. Organisaties moeten investeren in hun medewerkers en actueel, toekomstbestendig onderwijs is hierbij van groot belang. In het Industrial vision skillslab  kunnen professionals en studenten de fijne kneepjes van deze technologie onder de knie krijgen in een leeromgeving.

Tijdens de Industrial vision skillslab bijeenkomst werd veel gesproken over de snelle ontwikkelingen in de technische branche

Industrial vision skillslab

De bedrijven uit de maakindustrie in de regio Zuid- en Oost-Drenthe – de zogeheten Dutch TechZone- werken steeds intensiever samen. Eén van de bedrijven uit de regio, het innovatieve Stevens Engineering in Emmen, biedt een trainings- en instructieruimte: het Industrial vision skillslab. Dit is een professionele leeromgeving waar professionals en studenten de kans krijgen om allerlei specifieke competenties en vaardigheden onder de knie te krijgen met behulp van virtuele oefenmodellen en visuele leermiddelen. In samenwerking met Alfa-college en Drenthe College worden er nu een tweetal opleidingen op het gebied van vision-technologie aangeboden in de Greenwise Campus.

Stevens Engineering, in samenwerking met Skills4Future en Center of Expertise Smart Sustainable Manufacturing van NHL Stenden, heeft op deze dag een masterclass gegeven voor geïnteresseerden. Er werd uitgelegd wat vision-technologie inhoudt en hoe de industrie met deze technologie grip houdt op hun processen. Deze techniek maakt met behulp van camera’s een foto van een product. De foto wordt vervolgens gebruikt voor het meten of controleren van het product. Geavanceerde software berekent de gewenste waarden of bepaalt of een product naar wens is. Deze  technologie is van groot belang om o.a. het personeelstekort in de maakindustrie gedeeltelijk op  te vangen.

Jouw nieuws ook delen? Klik hier