Growz
Skillz

Brink Industrial | Een one stop shop

Read 5 min.

HOOGEVEEN – Met het geluid van het machinepark nog op de achtergrond, neemt Wido van den Bosch, managing director bij Brink Industrial, de telefoon op. Brink Industrial is een one stop shop bedrijf, van productontwikkeling en engineering tot en met productie en afwerking. 

Van plaat tot halffabricaat

Sinds 1903 is metaalbewerking het domein van Brink. “Wij zijn een metaalbewerkingsbedrijf. Een platte plaat van 3-4 mm bewerken wij tot halffabricaat en eindfabricaat. We hebben een uitgebreid machinepark inclusief poederinstallatie, waarmee wij bedrijven van A tot Z kunnen helpen” legt van den Bosch uit. Dankzij de poederinstallatie kan Brink Industrail de producten voorzien van de juiste coating. In totaal bestaat de Brink Groep uit vier bedrijven: Brink Industrial, Lune, Artola en MadeCirculairBy.

“We vragen altijd of we het ook circulair mogen maken.”

Wido van den Bosch

Chaotisch produceren

Als enige in de Benelux beschikt Brink Industrial over een volledig autonome productielijn waaruit zij plaatbewerkingen kunnen doen: snijden, ponsen en zetten, allemaal volledig automatisch én binnen een ongekende tijd. “Door de korte omstel tijden kunnen wij uit 1 plaat voor meerdere klanten chaotisch produceren, wat resulteert in minder afval” vertelt van den Bosch. De circulaire machine gebruikt maar 20% energie in vergelijking met de rest van de machines en kan 24/7 manloos draaien.

Industry 4.0

“Wij willen verder robotiseren en automatiseren, daarom hebben wij flink geïnvesteerd in Industry 4.0. Vroeger was iedereen op zoek naar vakmensen. Het wordt steeds moeilijker om aan die mensen te komen, daarom stoppen wij de kwaliteiten van deze mensen in de machines. Omdat de machines het zwaardere werk kunnen doen, ontlasten wij onze medewerkers. Zo kunnen wij met hetzelfde aantal mensen meer gaan doen” vertelt van den Bosch.

MadeCirculairBy

Brink Industrial streeft naar het zo hoogwaardig mogelijk hergebruiken van producten, onderdelen en grondstoffen/materialen. “We vragen altijd aan de klant of we het ook circulair mogen maken” zegt van den Bosch. Als koploper op het gebied van circulair produceren helpt Brink Industrial met ‘MadeCirculairBy’ andere bedrijven om ook circulair te gaan produceren.

In huis opgeleid

Brink Industrial werkt samen met diverse kennisinstellingen uit de regio en organiseert regelmatig praktijkdagen. “Dit doen we om de jeugd uit de regio enthousiast te maken. Het metaal vak is niet meer wat het was, het is veel technischer en dus ook interessanter voor ze dan ze denken” legt van den Bosch uit. Ook de medewerkers van Brink worden regelmatig opgeleid. Van den Bosch: “Toen wij een nieuwe machine kregen hebben we gevraagd aan onze medewerkers of zij een opleiding wilden doen om de machine te kunnen besturen. De medewerkers die zich hebben aangemeld, hebben een in-house training gekregen van de leverancier.”

“Brink Industrial is koploper op het gebied van circulaire metaalbewerking.”

Netwerken

Langdurige partnerships en duurzame oplossingen: dat is wat Brink Industrial wil. “In de huidige economie is het noodzakelijk om samen te werken in de keten en daarbuiten. Onze regio is mooi om mee te werken, ook vanuit de duurzaamheidsgedachte: de transportlijnen zijn een stuk korter. Wij zijn lid van verschillende netwerken en spreken regelmatig maakbedrijven uit de regio over het digitaliseren van de productieprocessen, ook wel bekend als Industry 4.0” zegt van den Bosch.

In contact komen met Brink Industrial?
Tel: +31 528 – 26 32 41 / Mail: sales@brinkindustrial.com