Storiez

Efficiënt, efficiënter, efficiëntst

Read 5 min.

Coevorden – Vandaag ben ik weer onderweg naar zo een technische ervaringsgigant waar Dutch TechZone er velen van kent. Met al meer dan 30 jaar ervaring is Cargo Floor een internationaal vertrouwde producent van horizontale laad- en lossystemen. De producten van de Coevorder organisatie maken transporteren efficiënter, veiliger en sneller. 

Wat gebeurt er aan de Byte 14?

Die vraag stel ik aan de CEO van de onderneming; Frans de Raad. “Sinds 1 oktober 1993 zijn we hier met veel plezier bezig met de assemblage van horizontale laad, en lossystemen voor vrachtwagens en vooraadbunkers”. In principe kan je de producten van de onderneming verdelen in drie verschillende groepen. Allereerst is Cargo Floor B.V. expert in het vervaardigen van mobiele systemen voor de truck- en opleggerindustrie. Daarnaast wordt er door het specialistische bedrijf stationaire systemen voor zelflossende transport- en doseersystemen in fabrieken gemaakt. Als derde product uit Coevorden komen de CargoMatic systemen; een dock to trailer systeem voor het binnen 90 seconden volautomatisch laden en lossen van verpakte producten. Cargo Floor is daarom met recht een onderneming te noemen die de vruchten plukt van slimme engineering.

“Er is hier weinig verloop, 90% van de mensen die hier kwamen werken in 2000 zijn hier nog steeds werkzaam”

De werking

Door middel van drie hydraulische cilinders transporteert de vloer zelf de lading die erop geplaatst is in de gekozen transportrichting. Eerst wordt er door een van de cilinders een groep vloerprofielen onder de lading teruggeschoven. Op dit moment staat 2/3e van de vloer stil. Dit proces herhaalt zichzelf voor alle onderdelen van de vloer en uiteindelijk is de lading volledig automatisch verplaatst. Deze vloeren zijn niet alleen te bedienen met een touch panel, maar zelfs met een mobiele applicatie op smartphones. Dit gehele systeem is hiermee niet alleen veiliger, maar ook kosteneffectiever. De vloeren manifesteren zich namelijk zo, dat er door de multifunctionaliteit bijvoorbeeld geen lege kilometers hoeven te worden gereden.

Het gaat goed

Frans de Raad vertelt met gepaste trots dat de klanten die Cargo Floors B.V. heeft hun weg goed weten te vinden naar Coevorden. Door de fundering die bestaat uit het centraal stellen van de klant met daarnaast een goede prijs/kwaliteit verhouding, stabiliteit en de korte lijnen met de klanten komen er steeds meer afnemers bij. Inmiddels worden de voordelen van de vloeren wereldwijd erkend en kent Cargo Floor dan ook een afzetmarkt waarvan 90% zich buiten de landsgrenzen bevindt. Vooral vanuit Duitsland, Frankrijk en de overige landen in West- en Oost Europa is er veel vraag, maar ook vanuit Zuid Afrika, Australië en een groep Aziatische landen wordt er gevraagd naar de horizontale laad- en lossystemen. De laatste decennia heeft de export naar Zuid Amerika een enorme vlucht genomen en sinds kort ligt de focus van deze marktleider ook op Noord Amerika.

Voorbeelden van klanten die hun weg weten te vinden naar Coevorden zijn Volkswagen en Porsche. De CargoMatic van Cargo Floor is namelijk al de logistieke oplossing gebleken bij het aanleveren van alle accu-pakketten voor de Volkswagen ID-3 en ID-4. Ook binnen Porsche wordt de CargoMatic gebruikt om de accu-pakketten aan te leveren voor de elektrische Macan.

de groeipotentie zit er gelukkig bij ons bedrijf, daar werken we samen hard aan”.

Uitbreidingen

Dat het goed gaat met de onderneming is daarnaast te merken aan de uitbreidingen van de productielocatie. In 2015, 2019 en 2021 is er bijgebouwd om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Zelfs nu wordt er alweer gekeken naar hoe de volgende uitbreiding vormgegeven moet worden; “de groeipotentie zit er gelukkig bij ons bedrijf, daar werken we samen hard aan”. Ook vertelt Frans me dat er naast de uitbreidingen aan het pand een gewijzigde en daardoor verbeterde productiemethode is ingevoerd; van lijnproductie naar celproductie. Dit houdt in dat er op twaalf verschillende werkplekken de producten van a tot z worden gemaakt, waardoor de bestelling van een ‘special’ de vervaardiging van andere producten niet in het gedrang kan brengen. Door deze efficiëntere werkwijze weet Cargo Floor de capaciteiten optimaal te benutten en kan de klant snel het product ontvangen.

Vastigheid zorgt voor kwaliteit

Met 45 mensen zorgt Cargo Floor dus voor het ontwikkelen, produceren en leveren van de systemen. “Er is hier weinig verloop, 90% van de mensen die hier kwamen werken in 2000 zijn hier nog steeds werkzaam”.  Ook is er een goede band opgebouwd met leveranciers van de onderneming, waarmee er na jaren van samenwerking nog steeds samen wordt geïnnoveerd en geautomatiseerd. Deze partners bevinden zich vooral in Nederland, Duitsland en België, zodat er de mogelijkheid is tot snel schakelen en een blijvende samenwerking.

Wil jij meer weten van de werking van alle toepassingen die Cargo Floor te bieden heeft? Klik dan snel op de onderstaande knop.