English content

Grenzenloses Geschäft: Deutsch-Niederländische Möglichkeiten

We staan voor grote uitdagingen. Zowel in Nederland als in Duitsland is er een groeiend tekort aan geschoolde werknemers, terwijl de vergrijzing van de bevolking de druk op de zorgsector vergroot. Tegelijkertijd bieden technologische innovaties nieuwe mogelijkheden om deze problemen aan te pakken. De samenwerking tussen landen is slim om oplossingen op te pakken.

Op 12 juni 2024 biedt de Health Hub Roden, in samenwerking met VNO-NCW Noord, een unieke kans voor leden om deel te nemen aan een inspirerend evenement. Gericht op de thema’s arbeidsschaarste, zorg en innovatie, willen de ondernemers uit Noord-Nederland koppelen aan Duitse. Ongeveer 20-30 ondernemers van het ‘Wirtschaftsforum Papenburg’ komen op bezoek en voor maximaal 30 Noord-Nederlandse ondernemers kunnen we een waardevolle uitwisseling van kennis en kansen bieden.

Het programma start om 17:30 uur met een lopend buffet, waarna om 18:00 uur de uitwisseling met presentaties begint. Manfred Kluth van de Duitse vereniging Chance Ruhestand, zal een presentatie geven over hoe werk na pensionering een oplossing kan bieden voor het huidige en toekomstige tekort aan geschoolde werknemers. Een mogelijke oplossing om vacatures toch in het vullen.

Stefan Vogelzang van VRelax zal uitleggen hoe het gebruik van VR-brillen bijdraagt aan betaalbare en toegankelijke zorg en hoe deze technologie kan worden ingezet voor de vermindering van stress op de werkvloer. Dr. Charissa Roossien van de Rijksuniversiteit Groningen zal een toelichting geven op het onderzoek naar de inzet en mogelijkheden van passieve exo-skeletten. En begeleider van de avond is Paul van der Wijk, Expert Lead Health van de University of Groningen Business School.

Na de presentaties, van 19:00 tot 20:30 uur, is er gelegenheid voor informele ontmoetingen en netwerken. Tijdens deze sessie kunnen de deelnemers de VRelax VR-brillen en het passieve exoskelet zelf ervaren, wat een unieke kans biedt om de nieuwste zorgtechnologieën in de praktijk te zien en te testen.

In verband met het beperkt aantal plaatsen raden we geïnteresseerde leden aan om snel te reageren. Bij een overvloed aan aanmeldingen zal de organisatie een selectie maken op basis van het tijdstip van aanmelding en het bedrijfsprofiel.

Mis niet de kans om in contact te komen met Duitse ondernemers uit ons grensstreek en nieuwe ontwikkelingen in zorgtechnologie te ontdekken. Bij succes is het de bedoeling dat we in het tweede helft van dit jaar op bezoek gaan naar Papenburg.

Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen op 12 juni.

Meer informatie of aanmelden? Klik hier!

Jouw event ook delen? Klik hier.