Connectz
Growz

SPECIALE GLASVERPAKKING BESCHERMT NATUURLIJKE PRODUCTEN

Read 6 min.

HOOGEVEEN – Natuurlijke producten, zoals oliën, homeopathische medicijnen en superfoods worden steeds populairder. Maar wel zijn ze kwetsbaar en vaak beperkt houdbaar. Bij MIRON Violetglass in Hoogeveen hebben ze daar iets op bedacht. Sinds 1995 produceren en distribueren zij speciale violet glasverpakkingen die natuurlijke producten beschermen, behouden en zelfs verbeteren. Dennis Griemink, hoofd marketingafdeling en e-commerce, vertelt vandaag over deze speciale verpakkingen, de samenwerking met de regio en toekomstplannen van het bedrijf.

Glas dat beschermt, behoudt en producten zelfs verbetert

MIRON glas is biofotonisch glas. In simpelere woorden: violetglas dat de schadelijke zonnestralen uit zonlicht filtert en delen van violet- en infrarode lichtgolven doorlaat. Het effect? Producten blijven beter beschermd en langer vers. Dennis: “Onze verpakkingen voorkomen dat de bio-energetische waarden van natuurlijke producten verloren gaan. Bovendien verrijkt de verpakking het product dat erin zit, door speciale mineralen in het glas. Daarmee is violetglas ideaal voor het verpakken van bijvoorbeeld natuurlijke cosmetica, esoterische oliën, olijfolie, honing, thee of specerijen. De glasverpakkingen zijn verder geheel milieuvriendelijk.”

“In 2020 zijn we uitgeroepen tot Drentse onderneming van het jaar”

Van concept naar hoofdkantoor in Hoogeveen

Dennis: “In 1992 is het concept van het beschermende en verrijkende effect van violetglas vormgegeven door Yves Kraushaar. Hij richtte MIRON Violetglass op in 1995 in Cyprus.” In 1999 kwam Evert de Boer in aanraking met MIRON Violetglass. Zijn moeder Eelkje, die de chronische darmziekte coeliakie had, bleek baat te hebben bij zon-verrijkte voedingsmiddelen en in MIRON glas verpakte Sun Remedies. Evert onderzocht de werking, investeerde en werd uiteindelijk CEO van het bedrijf. Het bedrijf verhuisde in 2012 naar Hoogeveen, mede op verzoek van aandeelhouders. Er werden toen twee distributeurs aangesteld in Australië en Amerika. “Sinds 2020 is Micha Medendorp aangesteld als CEO om de scale-up fase in gang te zetten en de (digitale) transformatie door te maken. Momenteel werken er 30 mensen in Hoogeveen”, aldus Dennis.

Functioneel, mooi en snel geleverd

De verpakkingen zijn door de unieke werking van het glas en de luxe uitstraling populair bij klanten die met kwalitatief hoogwaardige natuurlijke producten werken. Maar ook het diverse en totale aanbod van verpakkingen spreekt aan. “Van diverse flesjes tot verschillende potten met bijbehorende toebehoren zoals pompjes, sprays en pipetten. De verpakkingen zijn in alle soorten en maten te krijgen”, vertelt Dennis. “Ook bieden we een total-packaging solution. Een one-stop-shop waar verpakkingsmateriaal met bijbehorende toebehoren snel vanuit voorraad over de hele wereld geleverd kan worden. Dat biedt zekerheid en gemak voor onze klanten. We bedienen momenteel klanten in meer dan 70 landen over 5 marktsegmenten.”

“Bedrijven hebben hier aan een half woord genoeg.”

Verbinding met de regio

De reden dat het hoofdkantoor van Zwitserland naar Hoogeveen verhuisde, had te maken met de aandeelhouders van het bedrijf. Zij hebben een sterke verbinding met deze regio en hebben hier een groot netwerk. Daarbij staat sustainability bij MIRON Violetglass voorop. Dennis: “We zoeken dan ook graag de samenwerking op met lokale bedrijven en aanbieders. Aan een half woord hebben ze hier genoeg en er is veel mogelijk. We wisselen kennis en expertise uit, dat maakt de samenwerking fijn.” Daarnaast draagt het bedrijf graag bij aan de werkgelegenheid in de regio en bieden ze plekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn studenten meer dan welkom. “Momenteel werken we samen met scholen in Groningen en Zwolle. Maar goede studenten, ongeacht waar ze vandaan komen, zijn altijd welkom.” In 2020 is MIRON Violetglass uitgeroepen tot Drentse onderneming van het jaar.

“We zijn een digitaliseringsslag aan het maken, waarbij alle aspecten van het bedrijf verder worden geprofessionaliseerd om de volgende fase in te gaan.”

Digitaliseren en professionaliseren

Voor de toekomst liggen er ambitieuze plannen op de plank. “We willen een digitaliseringsslag maken, van start-up naar scale-up, waarbij alle aspecten van het bedrijf verder worden geprofessionaliseerd. Daarbij hoort een ambitieuze groeidoelstelling, wat hopelijk voor meer werkgelegenheid en magazijnruimte zal zorgen. Zo dragen wij ons steentje bij aan deze mooie tech-regio!”

Meer weten?

In contact komen met MIRON Violetglass? Dat kan via +31 528 7600 60 of info@MIRONglass.com. Andere vragen over het artikel? Laat het ons dan weten.