English content

Innovatieve samenwerking tussen BVT en verspanende bedrijven

Bedrijfsvakschool Drenthe (BVT) en STODT hebben de krachten gebundeld om een unieke en aantrekkelijke mbo niveau 4 opleiding te bieden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat studenten tijdens hun studie al vertrouwd raken met de nieuwste technologieën in de CNC-wereld. Dit initiatief legt de basis voor een doorlopende leerlijn en biedt studenten de kans om met de nieuwste technologieën en methoden te werken, waarbij de nadruk ligt op een toekomst in de maakindustrie.

Een stap vooruit

Een grote stap vooruit in deze samenwerking is de integratie van de geavanceerde 5-assige freesmachine Haas UMC500 in het curriculum van BVT. John van der Laan, directeur bij BVT, voorzag zeven jaar geleden de toenemende behoefte aan automatisering. Dankzij zijn inspanningen en vooruitziende blik krijgen studenten nu de mogelijkheid om te werken met state-of-the-art apparatuur die hen voorbereidt op de eisen van de moderne industrie.

Onderwijs en bedrijven hand in hand

Deze samenwerking is tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van BVT, RTC Hardenberg, STODT, Skills4Future en Drenthe College. Drenthe College maakt deel uit van een groter samenwerkingsverband met Noorderpoort en Alfa-College, het zogenaamde DNA. BVT heeft als doel het bevorderen van technische opleidingen en biedt nu een unieke mogelijkheid voor studenten in de regio. De praktische training met de 5-assige freesmachine, ondersteund door de educatieve expertise van STODT, zorgt ervoor dat studenten met waardevolle vaardigheden het werkveld betreden.

Voordelen voor studenten en bedrijven

De samenwerking resulteert in een aantrekkelijke mbo niveau 4 opleiding: Productietechnicus (Verspaningstechnoloog). Deze opleiding combineert werk en leren, waarbij studenten niet alleen een salaris ontvangen tijdens hun studie, maar ook geen cursuskosten hebben. Dankzij de hybride leermeesters uit het bedrijfsleven en geavanceerde technologieën zoals het ontwerpprogramma Fusion, worden studenten uitstekend voorbereid op een toekomst waarin automatisering en AI een grote rol spelen.

Duurzame toekomst

De toekomstplannen van BVT zijn ambitieus. Binnen twee jaar zal de campus verhuizen naar een nieuw technologiecentrum, een project van 12 miljoen euro. Deze vernieuwing zal het onderwijs en de praktische ervaring van de studenten naar een nog hoger niveau tillen.

Meer informatie

Deze samenwerking toont de kracht van partnerschappen tussen onderwijs en bedrijfsleven en het positieve effect dat ze kunnen hebben op de regio en de toekomst van onze maakindustrie. Bent u geïnteresseerd in deelname of wilt u meer informatie over de opleiding? Neem contact op via de BVT.

Wil je meer weten over de samenwerkende partijen? Kijk hieronder!

BVT
RTC Hardenberg
STODT
Skills4Future
Drenthe College

Heb je ook een succesverhaal? Klik hier