The Zone

Welkom in de Dutch TechZone

Dutch TechZone is dé regio voor de maakindustrie in Europa. Samen produceren we op slimme en duurzame wijze in de breedste zin van het woord. In Dutch TechZone werken we samen,

inspireren we elkaar, delen we kennis en creëren we het ultieme ondernemersklimaat om door te groeien. Zo bouwen we aan een veerkrachtige regio die zich blijft ontwikkelen.

Impact maken

In Dutch TechZone maken we het verschil. Dit is de regio waar we eigen-wijsheid delen om samen te groeien. We maken impact aan de hand van de thema’s ConnectzSkillz en Growz. Door slim samen te werken en het delen van kennis en kunde, worden innovaties en duurzame ontwikkeling geboren en krijgen ondernemers de ruimte om te groeien. We doen dit met elkaar en vinden dit niet meer dan normaal. Zo houden en maken we dé regio voor de maakindustrie sterk!

Connectz

Door een slimme samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijs zorgen we in Dutch TechZone voor flexibiliteit en effectiviteit in onze werkwijze. De connectie met de regio zorgt voor een breed draagvlak waar iedereen een steentje aan bijdraagt. Samen werken om verder te komen, kennis delen om sneller te gaan en opleidingsaanbod naar vraag. Dat is wat ons verbindt.

Growz

Groei is nodig om vooruitgang te garanderen. Onze groeiambitie zit in nieuwe bedrijven, nieuwe initiatieven en nieuwe samenwerkingen. Maar ook innovaties op het gebied van smart industry en circulair ondernemen. Alles om elkaar verder te helpen. Zo stijgen we samen, met hulp van elkaar, naar grotere hoogtes.

Skillz

In Dutch TechZone is het bedrijfsleven en onderwijs nauw verbonden. Alleen met de juiste mensen en kennis kunnen we excelleren. Niet alleen het aanbod maar ook de mensen in Dutch TechZone maken het verschil. Wij zijn praktisch en werken hard. Wij geloven in vooruit kijken en zo lopen we voorop.


In the Zone

Ondernemen

Dutch TechZone is de ideale regio om te bouwen aan jouw bedrijf. Door een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid is er een uniek vestigingsklimaat ontstaan waar iedereen van mee kan profiteren. Er is voldoende ruimte en de infrastructuur is ideaal. Via weg en trein is het water makkelijk te bereiken. De verbinding naar Duitsland en Scandinavië is naadloos. Dutch TechZone is een uitstekende vestigingsregio voor specialistische en hoogwaardige (maak)industrie en daaraan verbonden servicebedrijven.

Wonen en werken

Dutch TechZone is een aantrekkelijke omgeving om te wonen en te werken. Werken in Dutch TechZone betekent werken in het hart van de hightech maakindustrie. De hoge concentratie van tech bedrijven en de sterke samenwerking tussen deze bedrijven en de onderwijsinstellingen in deze regio zorgen ervoor dat er volop carrièremogelijkheden zijn op alle niveaus. Dutch TechZone beschikt over veel vakkrachten met specifieke, onderscheidende vakkennis en competenties op mbo- en hbo-niveau. Wonen in de regio kenmerkt zich door veel ruimte, een ruim woningaanbod in verschillende prijsklassen en een rijk aanbod aan sport, cultuur én natuur. Een ideaal woon- en leefklimaat!

Onderwijs

Omdat de samenleving in toenemende mate wordt beïnvloed door technologie is het van belang om onderwijs en bedrijfsleven dicht bij elkaar te brengen. Zo kan het onderwijs inspelen op vraagstukken die actueel zijn binnen het bedrijfsleven door praktijkgericht onderzoek te doen. Daarnaast ontwikkelen onderwijsinstellingen in de regio samen met ondernemers specifieke opleidingen en trajecten. Deze samenwerking is noodzakelijk om de wensen die leven binnen de arbeidsmarkt om te zetten in gericht onderwijsaanbod. Op deze manier werken onderwijs en bedrijfsleven aan het techniekonderwijs van de toekomst.

Infrastructuur

Dutch TechZone ligt strategisch aan de A28 en de A37, dichtbij de Duitse Autobahn A31 met directe aansluiting op het Nederlandse en Duitse spoornetwerk. Een prima uitgangspositie voor bedrijven met een (inter)nationale markt. Duitsland ligt om de hoek en er zijn goede verbindingen naar de Randstad, oostwaarts en naar Scandinavië. En dat geldt voor vervoer over weg en spoor en ook over water, via de Eurohafen Emsland.

Over ons

Program Board

De Program Board geeft richting en zet strategische lijnen uit die leiden tot acties vanuit het programmabureau van Dutch TechZone. De Program Board is samengesteld uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Programmabureau

Het programmabureau van Dutch TechZone stimuleert samenwerking en draagt bij door deskundigheid te leveren en mee te werken in projecten die bijdragen aan de economische vitaliteit van de regio.

Partners

Het bouwen aan een veerkrachtige regio die zich blijft ontwikkelen en kan excelleren is natuurlijk niet mogelijk zonder partners. Daarom werkt Dutch TechZone samen met verschillende organisaties.

Stuur- en werkgroepen

Het programmabureau is namens de regio lid van diverse stuur- en werkgroepen binnen de regio. Steeds met het doel om de verbinding tussen de verschillende initiatieven in de regio te stimuleren en de samenwerking te bevorderen. Dit gaat om diverse onderwerpen zoals onderwijs, acquisitie en communicatie.

Strategische koers 2022 – 2025

SOD Samenwerkende ondernemersverenigingen Dutch TechZone

Het programmabureau van Dutch TechZone en de voorzitters van de ondernemersverenigingen uit onze regio komen iedere maand (digitaal) bijeen om ontwikkelingen en ervaringen te delen. De Samenwerkende Ondernemersverenigingen zetten zich actief in voor een bundeling van krachten binnen de regio.

Get in the Zone!

Ben jij enthousiast geworden over ondernemen in de regio of wil je wonen, werken of studeren in the zone? Neem contact op met het programmabureau Dutch TechZone en wij helpen jou om te connecten, je skills verder te ontwikkelen en te groeien. Dit doen wij in samenwerking met onze partners.