English content

25 Jaar Europark: Een mijlpaal in grensoverstijgende samenwerking

Vorige week vierde Bedrijventerrein GVZ Europark Coevorden-Emlichheim GmbH haar 25-jarig jubileum. Ondernemers, medewerkers, bestuurders en partners kwamen samen in de raadzaal van de gemeente Coevorden om dit bijzondere moment te markeren voor het grensoverschrijdende bedrijvenpark.

“Deze mijlpaal grijpen we aan als kans om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken,” aldus burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden. Recent heeft de gemeente het aandelenpakket van de NOM overgenomen, wat volgens Bergsma een duidelijk teken van commitment is.

Zijn collega aan Duitse zijde, burgemeester Ansgar Duling van Samtgemeinde Emlichheim, benadrukte de structuurversterkende waarde van het Europark voor de regio en de betekenis van samenwerken in Europa. “Vergeet niet hoe bijzonder deze samenwerking eigenlijk is,” zei Duling.

Olaf Lies, Minister van Economische Zaken van de deelstaat Nedersaksen, en Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning van de Provincie Drenthe, feliciteerden het Europark met een videoboodschap.

Later op de dag volgde een interessante podiumdiscussie over het thema ‘Vanuit het Europark grensoverschrijdend ondernemen in Europa’. Nikolaus Jansen (Landesbeauftragter Niedersachsen), Joachim Berends (Bentheimer Eisenbahn), Steven Stegen (wethouder gemeente Coevorden), Henk Jumelet (gedeputeerde provincie Drenthe) en Peter Cool (COO Intergas) gingen in gesprek met Miranda van den Berg en Dieter Lindschulte, directeuren van de GVZ.

Het 25-jarig jubileum van het Europark markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal in grensoverschrijdende samenwerking, maar biedt ook een moment om te reflecteren op de toekomstige mogelijkheden voor bedrijven in de Dutch TechZone

Jouw nieuws ook delen? Klik hier