English content

Studenten Safari 2024

Vorige week vond de jaarlijkse Studenten Safari plaats, georganiseerd voor de studenten van de opleidingen Chemie en Chemische Technologie van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Dit unieke evenement biedt studenten de kans om kennis te maken met de industrie door een bezoek te brengen aan verschillende bedrijven op het GETEC-terrein in Emmen.

Met een groep van ongeveer 85 enthousiaste studenten vertrok men per bus vanuit Groningen naar Emmen. Bij aankomst op het GETEC-terrein werden de studenten verwelkomd met een introductie over GETEC en Greenwise, twee prominente organisaties die actief zijn in de regio. Deze introductie gaf een goed overzicht van de activiteiten en de rol van deze organisaties binnen de chemische industrie.

Na de introductie werden de studenten opgedeeld in kleinere groepen. Elke groep kreeg de kans om twee bedrijven naar keuze te bezoeken en een rondleiding door hun faciliteiten te krijgen. Deze bezoeken boden de studenten een waardevol inzicht in de dagelijkse werkzaamheden, innovaties en carrièremogelijkheden binnen de chemische sector.

Naast de bezoeken aan de bedrijven op het GETEC-terrein, waren er ook presentaties van bedrijven buiten het terrein. Deze presentaties gaven de studenten een breder beeld van de industrie en de diverse mogelijkheden die het biedt. Het was een geweldige gelegenheid voor de bedrijven om kennis te maken met de nieuwe lichting talentvolle studenten en voor de studenten om te netwerken en hun toekomstige carrière paden te verkennen.

De Studenten Safari van dit jaar was wederom een groot succes. De combinatie van bedrijfstours en informatieve presentaties zorgde voor een inspirerende en leerzame dag. Zowel de studenten als de deelnemende bedrijven waren zeer tevreden over het verloop van de dag en de waardevolle contacten die gelegd zijn.

Zulke excursies zijn voor onze regio ontzettend waardevol om jong talenten een idee te geven over wat voor moois hier allemaal gebeurd in de regio. Daarom kijken we nu al uit naar de volgende editie van de Studenten Safari en zijn ervan overtuigd dat dit evenement ook in de toekomst een belangrijke bijdrage zal blijven leveren aan de verbinding tussen studenten en de chemische industrie.

Jouw nieuws ook delen? Klik hier