English content

Fablab Coevorden en Grummel metaal openen de deuren voor kinderen

Grummel Metaal Coevorden opent haar deuren voor de kinderen (en ouders) die ook naar FabLab Coevorden komen. Niemand van de deelnemers (ook de ouders niet) had eerder een metaal bedrijf van binnen gezien.

Wat een beleving was het voor jong & oud. Bij binnenkomst ervaren we direct de hartelijkheid van Harold Grummel en Natascha Luchies. We ruiken het metaal en horen de machines werken. We mogen meekijken met Jarno, één van de werknemers. Hij laat de jongelui rustig kijken en laat zien wat hij doet. De jongelui krijgen er geen genoeg van. Toch wel wat groter en indrukwekkender dan de “machines” die in het Fablab staan.

De ouders stellen veel vragen en de kinderen kijken hun ogen uit. We realiseren ons dat metalen onderdelen op zoveel plekken in ons leven zijn. Misschien wel hier gemaakt in Coevorden. We horen dat sommige onderdelen die hier gemaakt zijn letterlijk de hele wereld over varen.

Na 30-45 minuten zaten de kinderen vol nieuwe indrukken. Iedereen is een ervaring rijker. Ouders werden nieuwsgierig naar opleidingen in de metaal en zagen dat het werk zeer divers en uitdagend is.  Bedankt Grummel Metaal Coevorden dat jullie de tijd voor ons hebben genomen.

Deze tekst is geschreven door Fablab Coevorden. De originele tekst vind je hier: Achter de voordeur bij: Grummel Metaal Coevorden – FabLab Coevorden

Fablab Coevorden wil heel graag bij meer bedrijven langskomen. Kunnen ze bij u langskomen?

Interesse? Neem contact op met Kirsten Kosters (welkom@fablabcoevorden.nl of 06 496 37 240)

Meer informatie over de samenwerkende partners? Klik hieronder!

Fablab Coevorden

Grummel metaal Coevorden

Heb je ook een succesverhaal? Klik hier