English content

Innovatieve samenwerking tussen 1609bold en Wolfsbos ICT Lyceum gastlessen voor jongeren in IT Hub

In de sprankelende ambiance van de IT Hub, gelegen in de Dutch TechZone, ontvouwt zich een alliantie tussen twee vooraanstaande partijen: 1609bold en het inspirerende Wolfsbos ICT Lyceum.

Deze week markeerde een mijlpaal in de educatieve wereld van IT, met de lancering van een reeks interactieve gastlessen voor 25 leerlingen van het Wolfsbos ICT Lyceum. Het doel? Jongeren kennis laten maken met de wereld van app-ontwikkeling en hen inspireren met de grenzeloze mogelijkheden van informatietechnologie.

De eerste gastles, getiteld “Design een App”, werd geleid door gepassioneerde experts van 1609bold. Het bureau, gespecialiseerd in de ontwikkeling en vormgeving van concepten, campagnes en marketingstrategieën, bracht zijn expertise naar de IT Hub.

Onder begeleiding van Peter Koopman van 1609bold werden de leerlingen uitgedaagd om hun creatieve grenzen te verleggen en zelf aan de slag te gaan. In groepen werkten ze aan diverse opdrachten, waarbij ze nieuwe ideeën voor apps ontwikkelden en rekening hielden met de behoeften en wensen van potentiële gebruikers.

De ochtend was gevuld met leergierigheid en innovatie, terwijl de leerlingen zich verdiepten in het ontwerp van hun droomapplicaties. Van revolutionaire ideeën voor tuinbezorging tot apps gericht op gedragsverandering en gezondheid, elk concept werd met enthousiasme omarmd en tot leven gebracht.

“Ik wist niet dat bij het ontwerpen van een app zoveel komt kijken!”, merkte een leerling van Wolfsbos op, die verwonderd was door de complexiteit en mogelijkheden van het proces.

Deze samenwerking tussen 1609bold en het Wolfsbos ICT Lyceum vertegenwoordigt niet alleen een unieke kans voor de leerlingen om hun vaardigheden op het gebied van technologie en design te ontwikkelen, maar ook een vereniging van visies die de grenzen van traditioneel onderwijs overstijgt.

Met nog drie gastlessen te gaan, belooft de toekomst van dit partnership een spannende reis te worden. Aanstaande donderdag zullen de leerlingen zich verdiepen in de wereld van “VR en Mixed Reality”, waarbij nieuwe horizonten van technologische mogelijkheden worden verkend.

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een interactieve workshop waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van nieuwe toepassingen? Neem dan gerust contact op via it-hub.nl en ontdek hoe jouw organisatie kan bijdragen aan de vorming van de digitale pioniers van morgen.

Meer informatie over de samenwerkende partijen? Klik hieronder!

Wolfsbos ICT Lyceum

1609bold

IT Hub

Heb je ook een succesverhaal? Klik hier